“Carlo Negri” Sfursat di Valtellina DOCG

Hind: 34,90

Kategooria:

Vein valmistatakse Valtellina Superiore apellatsiooni parimate sisekasvualade – Inferno, Grumello ja Fracia veiniaia marjadest, mis kõik asuvad Reetia alpide nõlvadel Adda jõe paremal kaldal 350-500m kõrgusel.  

Pärast korjet kuivatatakse viinamarju 90-100 päeva kuni nad on oma kaalust ca 30-35% kaotanud. Seejärel algab veini valmistamine, kus esmalt toimub kindlal temperatuuril kääritamine ja matseratsioon (marjakestade leotamine) 14 päeva. Seejärel pumbatakse vein 40 ja 50 hl Prantsuse tammevaatidesse 30 kuuks laagerduma.

Värvilt granaatõunapunane. Väga kompleksne, mõnevõrra liköörne, rohkelt õhkub musta ploomi keedist. Tunda on ka violetseid kuivatatud lilli. Aroomis on rohkelt ka mahedat vürtsikust milles enimäratuntavad on pipar, kaneel ja veidi nelki. Samuti on taustal tunda kerget suitsusust ja tõrva. Väga hea ja tasakaalus happesusega. Lõppmaitse väga pikk ja mitmekihiline.

Sobib röstitud punaste lihadega, erinevate ulukilihadega nagu – metssiga, põder, metskits, hirv, jänes, faasan jt. Tasub kindlasti proovida koos Pizzocheri’ga  ehk Valtellina köögiklassikasse kuuluv tatrajahust pastaroaga. Kuivatatud sinkidega nagu nt. Bresaola jt.  Juustusoovitused oleks eelkõige Talleggio, Casera, Robiola jt. sarnased lehmapiimast juustud aga ka Parmiggiano ja Grana Padano.

Veini sobib nautida 2020-2035.

 Serveerida 17-18˚C juures.

 

Tootja

Nino Negri

Piirkond

Lombardia, Valtellina

Aastakäik

2019

Marjasort

Chiavennasca (Nebbiolo)

Alkohol

16%

Lisainfo

Tootja

Piirkond

,

Aastakäik

Marjasort

Alkohol